Genellikle kahvaltı ya da daha hafif yemekler tercih edilen sahur sofraları için doyurucu bir öneri.
Patatesli yumurta
Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup istediğiniz şekilde küp küp ya da halka halka doğrayın.
Soğanı soyup ince küp doğrayın.
Yumurtaları bir kaseye kırıp sütle karıştırın.
Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın, patatesleri bu yağda hafif çevirip diriliklerini alın. Sonra kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkarın. Aynı tavada doğradığınız soğanları pembeleştirin ardından üzerine patatesleri ekleyin, sütle çırptığınız yumurtayı da ekleyip tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Tavanın altını kısıp kapağını kapatarak yumurtayı pişmeye bırakın. Yumurta katılaştığında ocaktan almadan rendelenmiş peyniri üzerine serpin ve kapağı tekrar kapatıp peynir eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Ispanaklı yumurta tarifi de ilginizi çekebilir.