Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet domates (rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Tuz, Karabiber, Pul biber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına ince doğrayın. Doğranan patlıcanları tuzlu suda bekletin.
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin. Tavaya zeytinyağını alın, soğan ve sarımsağı ısınan yağda pembeleştirin. Tavaya kıymayı ilave edin bir süre kavurun. Domates rendesi ve baharatları da ekleyerek bir süre pişirin.
Patlıcanların suyunu iyice süzün, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve önceden ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen patlıcanları yarısını fırın kabını-a dizin. Üzerine kıymalı karışımın tamamını kaşık yardımıyla eşit olarak yayın. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de kıymanın üzerine dağıtın. Kalan patlıcanları peynirlerin üzerine yerleştirin. En üste kalan kaşar peynirini serpiştirin. 180 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.