Malzemeler
1 avuç pekan cevizi
1 kg balkabağı (Yeşil kabuklu)
4 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Soğan ve sarımsakları yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın. Önce soğanları, ardından sarımsakları tereyağının yarısıyla iyice karamelize olana kadar tavada çevirin. Balkabağını yıkayıp kuruladıktan sonra ufak parçalara bölün ve mümkünse buharda, mümkün değilse çok az suyla kısık ateşte pişirin. Daha sonra balkabaklarını bir kevgir yardımıyla alın ve kabaca ezin.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra içine tereyağının diğer yarısını, sarımsak ve soğanları atarak püre haline getirin. Pekan cevizlerini elinizle kabaca kırın ve bir kısmını püreye katın. Kalan cevizleri ise süslemek için kullanın.