Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı labne peynir
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fincan ceviz içi
- Maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına soyun, tuzlu suda kararmaması ve acısının çıkması için bekletin. Bu arada bir kasede labne peyniri ve yoğurdu karıştırın. Dövdüğünüz iki diş sarımsağı, damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ilave ederek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
Patlıcanları mutfak havlusuyla kurulayın, tavada kızdırdığınız yağda kızartın. Kızaran patlıcanların yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin. Hazırladığınız peynirli harca elinizle küçük parçalara ayırdığınız ceviz içini ilave edin. Patlıcanları içine peynirli karışımından koyarak rulo gibi sarın. Serviz tabağına alın maydanoz ve domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.