Pınar Protein’in MSA’da gerçekleştirdiği rafine şekersiz unsuz tatlı tarifler buluşmasında Selahattin Dönmez, Ayşe Tolga, Melis Babadağ ve Cenk Özyılmaz, vazgeçemedikleri tatlı tariflerini bu kez Pınar Protein Süt ve Pınar Protein Yoğurt ile hazırladılar.
Türkiye’de bir ilke imza artarak oluşturduğu yeni kategoriyle protein sütünü tüketicilerin olmazsa olmazları arasında ilk sıraya yerleştiren Pınar Protein, MSA’da gerçekleştirdiği etkinlikte sağlıklı tariflerle tatlıdan vazgeçemeyenlerin gönüllerinde bir kez daha taht kurdu. MSA Eğitmen Şefi Özge Köse önderliğinde birbirinden leziz tariflerin Pınar Protein Süt ve Pınar Protein Yoğurt ile yeniden yorumlandığı etkinlikte Selahattin Dönmez, Ayşe Tolga, Melis Babadağ ve Cenk Özyılmaz da sağlıklı beslenme tüyolarını katılımcılarla paylaştı.
Etkinlikte süt tüketimin önemine değinen Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, özellikle emziren annelerin günde 1 bardak süt tüketmesinin vücudun kalsiyum ve vitamini ihtiyacını dengeleyeceğine işaret etti. Dönmez, “Süt tüketimi sanılanın aksine demir eksikliği anemisine yol açmaz aksine önleyici etkisi vardır. Yaşlılıkta ise kemik yoğunluğunun korunması yeterli ve dengeli beslenmeye ek olarak süt tüketimi ile mümkün olmaktadır” dedi.
Yeni nesil sütler
Fonksiyonel sütlerin yetişkinlerin ihtiyaçlarına yönelik süt tüketimini de artıracağının altını önemle çizen Dönmez, “Yeni nesil sütler protein ağırlıklı içerikleriyle öne çıkıyor. Ülkemizde nüfusun yüzde 58’i, kaliteli protein kaynağı besinler açısından yetersiz besleniyor. Yüksek proteinli süt hem UHT özelliğiyle besin değerini kaybetmiyor hem de günlük protein ihtiyacının yüzde 25’ini karşılıyor. Bireylerin gelecekte zinde, sağlıklı ve güçlü olmaları için bugünden beslenme düzenlerini doğru yönlendirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
Pınar Protein’in Instagram hesabından seçilen şanslı katılımcıların yanı sıra Ayşe Tolga, Melis Babadağ, Cenk Özyılmaz, Elif Gürsoy, Levin Tahmaz, Orçun Kürüm ve Umut Duygu’nun katıldığı workshop’ta Pınar Protein Süt ve Yoğurt ile hazırlanan Crème Brûlée, Armutlu Fragipan Kek, Chia Pudding, Bitter Çikolatalı Mousse katılımcıların damaklarını şenlendirdi.