Malzemeler:
- 4 adet Somon fileto
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu
- Taze biberiye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
- Filetoların her iki tarafına tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Tavaya sıvı yağı alıp somonların her bir yüzünü 3-4 dakika kadar kızartın.
- Balıkları kızarttığınız yağa 2 diş dövülmüş sarımsak ve biberiye atın ve çok hafif soteleyin.
- 2 yemek kaşığı suyu (varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz) tavaya dökün kaynamaya başlayınca portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon suyu ve balı ekleyerek karıştırın.
- Sosunuzu bağlamak için küçük bir kasede mısır nişastasını suyla açıp tavaya ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyip pişirdiğiniz balıkları sosla ve hafif karamelize ettiğiniz portakal dilimleriyle servis yapın.