Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner
Tüm gün çalışıp oradan oraya koşuşturdunuz, eve geldiniz ve çok acıkmışsınız. Aklınıza gelen yemekler çok klasik ve sıkıcı. Bir farklılık arıyorsunuz ama çok da uğraştırmasın. O zaman bu menü sizin için ideal!
Tavuk göğsü veya tavuk budu; size kalmış. Biz ikisini de beraber yaptık. Daha doğrusu @senauzelli’nin ellerinden öper bu tavuk. İsim uzadığı için şef şapkasını bu sefer o taktı
1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı soya sosunu karıştırıp bir kenara koyuyoruz. Tavuğu azıcık tuz, karabiber ve sarımsak tozuyla ovaladıktan sonra hazırladığımız sosu tavuğun üstüne döküyoruz ve 15-30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Bu tavuğu ikinci yapışımızda kısa yola başvurduk, baharatlar ve sosu aynı anda karıştırıp tavuğun üzerine döktük. Netice aynıydı. Tavuğumuzu marine ettikten sonra sosuyla beraber fırın poşetinin içine aktardık ve tüm malzemeleri bir daha karıştırdık. Tamamen karışınca poşetin ağzını sıkıca kapadık ve birkaç yerinden mini delikler açtık. Fırında 180 derecede 30 dakika pişirdik.
Tavuğun yanına hazırladığımız salata tarifi de enfes oldu.