Zencefili kaşıkla soyun: Boğumlu bir yapıya sahip olan zencefili soymakta zorlanıyorsanız, bıçak ya da sebze soyacağı kullanmak yerine bir tatlı kaşığından faydalanabilirsiniz. Kaşığın ucu ile zencefilin kolayca soyulduğunu göreceksiniz.
Soğuk tereyağını rendeleyin: Eğer tereyağınız çok soğuksa ve bir türlü erimek bilmiyorsa, rendelemek akıllıca bir alternatif olabilir. Bu yöntem aynı zamanda tereyağının daha hızlı erimesini sağlar. Soğuk tereyağını rendeleyerek bisküvi, kurabiye veya kek yaparken una ilave edebilirsiniz; tostların, sebzelerin ve fırında patateslerin üzerine serpiştirebilirsiniz.
Buz kalıbından faydalanın: Evde hazırladığınız sosların artan kısmını buz kalıplarına dökerek buzlukta pratik bir şekilde saklayabilirsiniz. Buz kalıpları tavuk, et ve sebze sularını muhafaza etmek için de harika bir yöntem.