Gün boyu tutulan orucun ardından iftar sofrası için hazırlıklar başladığında akla hep aynı soru gelir: Bugün iftara ne pişirsem? Sizler için tadı enfes, yapımı kolay, baharatlar ya da su gibi temel malzemelerin dışında sadece 5 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz tarif önerilerimiz var.
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr brokoli
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Brokoliyi çiçeklerine ayırıp yıkayın. Patatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı soyup onu da küp küp doğrayın.
Tencereye tereyağını ve doğradığınız sebzeleri alıp hafif soteleyin. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler pişene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Sebzeler yumuşayınca çorbayı ocaktan alıp blenderdan geçirin. Ardından sütü ilave edin. Çorbanın koyuluğuna göre süt miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Bu arada tuz ve karabiberle çorbayı tatlandırın.
Süt ekledikten sonra 5 dakika daha ocakta kaynatıp sıcak servis yapın.
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
Hazırlanışı:
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Bir kaseye doğradığınız yumurtaları, mısır tanelerini, dereotunu alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip iyice karıştırın ve tüm yumurtaların yoğurtla birleşmesini sağlayın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Mantarlı et sote
Malzemeler:
- 300 g dana kuşbaşı
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1/2 yemek kaşığı salça ya da 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Etleri döküm bir tencerede suyunu salıp sonra çekene kadar soteleyin. Etler yumuşayınca 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve soyup küp doğradığınız soğanları tencereye ekleyin. 2-3 dakika etler soğanları tencerede çevirin.
Ardından temizleyip iri doğradığınız mantarları ve kalan tereyağını tencereye ilave edip hepsini birlikte karıştırın. Bir süre daha soteleme işlemine devam ettikten sonra salçayı ya da domates rendesini tencereye ekleyip tuz ve istediğiniz baharatlarla yemeği tatlandırın. Çok az sıcak su ilave edip tencerenin ağzını kapatın ve yemek özleşene kadar pişirin.