Malzemeler:
- 3 adet yufka
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı sıvı yağ
Kıyma harcı:
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Kimyon, karabiber, tuz
Servis için:
- Yoğurt (isterseniz sarımsaklı hazırlayabilirsiniz)
- Domates sos
- Ya da
- Ketçap, mayonez
Hazırlanışı:
Köfte hazırlar gibi başlıyoruz. Önce soğanı soyup rendeleyin, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan 1 adet yumurta ve baharatları karıştırıp bir harç yoğurun. Hazırladığınız harcı buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Sos fırçası yardımıyla yoğurtlu yağlı karışımı yufkanın üzerine sürün. Yufkanın dört köşesini de kare bir yüzey elde etmek için içe doğru hafif katlayın.
Hazırladığınız köfte harcını üçe bölün. Ayırdığınız bir parçayı alın elinizle ince rulo yaparak yufkanın size yakın köşesine boydan boya yerleştirin. Sonra yufkayı bu köşeden başlayarak sonuna kadar rulo şeklinde sarın. Ardından 2-3 cm’lik parçalara kesin ve pişirme kağıdı serdiğiniz mutfak tepsisine dizin. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın.
180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Ardından servis tabağına alıp sıcak servis yapın. İsterseniz hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu servis yapacağınız tabağa yayın üzerine pişen mantıları yerleştirin ve domates sos ya da kırmızı biberle servis yapın. Bir diğer alternatif yanında ketçap ve mayonezle yapacağınız sunum olabilir, seçim sizin.