Yaz sıcaklarında ağır yemeklerden kaçınırız. Hem lezzetli hem doyurucu bu salata tariflerimizi öğünlerinize dahil etmek isteyebilirsiniz.
İncirli Roka Salatası
Malzemeler
- 1 demet roka
- 1 adet elma
- 1 adet şeftali
- 2 adet incir
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- Zeytinyağı
- Balsamik sirke
- Tuz
Hazırlanışı:
Rokaları temizleyip yıkayın ve süzülmeye bırakın.
Meyveleri de aynı şekilde yıkayın elma ve şeftalinin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
İncirleri dörde bölün.
Salata kasesine roka yapraklarını, iri parçalara böldüğünüz ceviz içini ve dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin. Zeytinyağı, tuz ve balsamik sirkeyle hazırladığınız sosu döküp karıştırın. Salatamız servise hazır.
Karpuzlu Yaz Salatası
Malzemeler:
- 1 dilim karpuz (çekirdekleri çıkarılmış)
- 3 adet kırmızı 3 adet sarı cherry domates
- 1 küçük kuru kırmızı soğan
- Beyaz peynir
- Roka
- ½ su bardağı çiğ badem
- Balsamik sirke
- Zeytinyağı
- Karabiber
Hazırlanışı:
Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Soğanı doğrayıp yarım ay şeklinde kesin, sonra dilimleri ayırın.
Rokayı yıkadıktan sonra elinizle iri parçalara bölün. Karpuzu domateslerle aynı boyda olacak şekilde kesin.
Beyaz peyniri küçük parçalar halinde kesin.
Hazırladığınız tüm malzemeleri bir salata kasesinde birleştirin. Zeytinyağı, balsamik sirkeyle tatlandırın, üzerine karabiber serpin.
Baby ıspanaklı meyveli salata
Malzemeler:
- ½ kg. baby ıspanak
- 7-8 adet taze kayısı
- 100 gr tulum peyniri
- 2 adet armut
- ½ su bardağı ceviz içi
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
½ kg. ıspanağı saplarından ayırıp iyice yıkayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye bölün. 100 gr. tulum peynirini ufalayın. 2 adet armudu uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayın. Armutları dilimleyin. Kararmamaları için üzerine limon sıkın.
Ispanağı geniş bir kaseye alın. Üzerine kayısı, peynir, ceviz içi ve armut dilimlerini ekleyin. Salatanın üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.