Malzemeler
4 su bardağı domates püresi
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı Tereyağı
3 su bardağı et suyu
4-5 sap reyhan
1 su bardağı süt
Süsleme için kruton ekmeği ve frenk maydanozu
Yapılışı
Reyhan kış aylarında da temin edilebilecek müthiş aromatik bir lezzet. Üstelik domatese de çok yakışıyor. Unu ve tereyağını bir tencerede kısaca kavurun. Üzerine domates püresini ekleyin ve kısaca çevirdikten sonra et suyuyla beraber 2 bardak su, süt ve yıkanıp ayıklanmış ve ince doğranmış reyhanı ilave edip karıştırın.
10 dakika pişmeye bırakın. Reyhanların iyice görünmez olması için çorbanızı blenderden geçirin. Beş dakika daha bu şekilde kısık ateşte pişirdikten sonra çorbanızı kısa süre dinlendirin. Frenk maydanozlarını yıkayıp kurulayın ve ince doğrayın. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra frenk maydanozu ve kruton ekmekleriyle süsleyin. Dilerseniz çorbanızın yanında rendelenmiş kaşar peyniri de ikram edebilirsiniz.