Malzemeler
150 gr rokfor peyniri
1 çorba kaşığı krema (İsteğe göre)
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
Akışkan Sos: Rokforu nohut boyutunda küçük parçalara ayırın. Tereyağının yarısını tavaya alın, eridiğinde rokforun yarısını ilave edin. Rokfor tamamen eriyene kadar karıştırın. Homojen ve akışkan bir kıvam elde edeceksiniz. Sosunuz bu aşamada hazır. Akışkan sosunuzda rokforun keskin tadını bir nebze yumuşatmak isterseniz karışıma krema ilave edebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra etler ve garnitür sebzelerle beraber kullanabilirsiniz.
Eriyen Sos: Rokfor sosunu bir de katı olarak hazırlayacağız. Bunun için kalan rokforu iyice ezin. Oda sıcaklığındaki tereyağı ile karıştırın ve homojen bir kıvama getirin. Bir yağlı kağıdın üzerine karışımı uzunlamasına yayın. Kağıt yardımıyla karışıma silindir şekli verin ve uçlarını bonbon şekeri gibi kıvırarak kapatın. Tereyağını önce buzdolabında 15 dakika bekletin. Ardından 15 dakika buzlukta ya da derin dondurucuda dinlendirin. Kullanacağınız an çıkarıp bir dilim kesin ve sıcak etin üzerine erimeye bırakın. Garnitürle beraber servis yapın.