Güzel Yaşa farkıyla tanıdık lezzetleri iftar sofraları için yeniden yorumladık.
YAYLA ÇORBA
Malzemeler
- 1 lt su
- Çeyrek su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sade kefir
- Tuz, nane, pul biber
- Tereyağı
Yapılışı
- Tencereye suyu ve pirinçleri koyup kaynatın.
- Ayrı bir kapta un ve kefiri karıştırın.
- Kaynayan sudan 1 kepçe alıp unlu karışıma dökün ve çırpın.
- Çorba kıvama gelince altını kapatıp üzerine kuru nane ve tuzu ilave edin.
Püf noktası: Çorbanın kesilmemesi için tuzu en son ilave edin!
[fvplayer id=”7″]
HÜNKAR BEĞENDİ HİNDİLİ
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 500 gr hindi
- 5 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı light süt
- Tuz – Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı k.biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 çorba kâsesi domates rendesi
Yapılışı
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
- Tencereye sıvı yağ koyup içine etleri atın. Renkleri değiştikten sonra salçaları ve domates rendesini koyun. Pişirdikten sonra tuz ve baharatını ilave edip altını kapatın.
- Tavaya tereyağı koyup eritin. Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave edip kıvam alınca patlıcanları ilave edin. En son kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırın ve altını kapatın.
1 tabağa önce beğendiyi koyup üzerine etleri koyarak servis yapın.
[fvplayer id=”8″]
FIRINDA MÜCVER
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 demet maydanoz
- 5 su bardağı nohut unu
- ½ su bardağı susam yağı
- Kaşar peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz karabiber
- Pul biber
Yapılışı
- Bütün malzemeleri rendeleyip suyunu sıkarak bir kaba alın.
- Üzerine kalan malzemeleri ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış bir tepsiye hazırlamış olduğumuz malzemeyi dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
[fvplayer id=”9″]
KOMPOSTO
Malzemeler
-
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kase kuru elma
- 4 adet kuru incir
- 1 kase kuru mürdüm erik
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zencefil suyu
- 2 lt su
Yapılışı
- Yıkanmış kuru yemişleri bir tencereye alıp suyunu koyun.
- Zencefil suyunu ilave edin.
- Yarım saat pişirdikten sonra pekmezi ilave edip bir taşım daha kaynattın.
- Ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp soğuk servis yapabilirsiniz.
[fvplayer id=”10″]