Sarımsak lezzetinden vazgeçemeyenler bu sosları çok sevecek, üstelik yapımı son derece kolay.
Sarımsaklı Acı Biber Sosu
Malzemeler:
- 200 g. Kırmızı pul biberi, acı
- 100 g. Sarımsak, dövülmüş,
- 100 g. Sirke
- 250 g. Zeytinyağı
- 10 g. Şeker
- 10 g. Tuz
Yapılışı:
- Sarımsak ve kırmızı pul biberi ısıya dayanıklı bir kabın içine koyup karıştırın.
- Sarımsak ve biberli karışımın içine şeker, sirke ve tuzu koyup, karıştırın.
- Bir tavaya çiçek yağını koyup, iyice kızdırın.
- Kızgın yağı, hazırladığınız karışımın içine boşaltın. İlk anda karışım kaynayacaktır.
- Bir saat dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.
Not: Kavanoza koyup, buzdolabında tutarak uzun süre saklayabilirsiniz.
Sarımsaklı Yoğurt Sosu
Malzemeler:
- 500 g. Yoğurt
- 5 diş sarımsak dövülmüş,
- 4 g. Tuz
- 50 g. Zeytinyağı veya çiçek yağı,
Yapılışı:
- Büyün malzemeleri bir kabın içine koyup, çırpma teliyle iyice çırpın.
Not: Arzuya göre, kuru kekik, nane, mercanköşk ile kıyılmış maydanoz, nane, dereotu koyarak kullanıma uygun tatlar elde edebilirsiniz. Arzuya göre süt kreması da konulabilir.
Kaynak: Türkiye Köfteleri Kitabı – Pınar Et