Malzemeler
Hamur
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 5 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- ½ bardak tam yağlı süt
- 1 ½ çay kaşığı tuz
- 2 büyük yumurta, çırpılmış
- 2 ¾ su bardağı un
Dolgu
- 50 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- ¼ bardak ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze frenk soğanı
- ½ çay kaşığı tuz
- ¼ bardak ince rendelenmiş Parmesan
Süslemek için:
Kırmızı süs biber, mozzarella, adaçayı ve biberiye dalları
Hazırlanışı
Hamur
Stand mikserinin kasesinde mayayı, 2 yemek kaşığı ılık su ve bir tutam şeker ile birleştirin. Köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.
Tereyağı, süt, tuz, kalan şeker ve yumurtaları ekleyin ve hamur kancası aparatıyla karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin ve karışım bir araya gelinceye kadar düşük hızda karıştırın. Hızı orta-yüksek seviyeye yükseltin; Hamur yumuşak ve elastik hale gelinceye kadar yaklaşık 7 dakika çırpın.
Büyük bir kaseyi hafifçe tereyağıyla fırçalayın. Hamuru kaseye yerleştirin üzerini streç filmle örtün. Sıcak bir yere koyun ve hamurun boyutu iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın (veya gece boyunca buzdolabında bekletin; pişirmeden önce oda sıcaklığına getirin).
Dolgu
Küçük bir kapta tereyağı, sarımsak, maydanoz, frenk soğanı ve tuzu birleştirin.
Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Hamurdan küçük bezeler hazırlayın. Bezeleri elinizle yuvarlak olacak şekilde hafif açın ve içine otlu tereyağından sürün. Sonra hamuru tekrar elinize alıp yuvarlayıp beze haline getirin.
Fırın tepsisine ilk sıra altılı beze olacak şekilde diğer sıralarda beze sayısını azaltarak ağaç görüntüsünü oluşturmak için üçgen olarak yerleştirin.
Fırını 190 dereceye önceden ısıtın. Hamurun üzeri kadar yaklaşık 22-25 dakika pişirin. Kırmızı süs biber, mozzarella, adaçayı ve biberiye dallarıyla süsleyin.
Pişen hamurların ortasındaki bezeleri çıkarıp oluşan boşluğa yumuşak kıvamlı sürülebilir peynir çeşitlerinden birini koyabilirsiniz. Bir diğer yol hamur bezelerini tepsiye dizerken ortasını boş bırakıp buraya Fransız Camembert gibi bir peynir kalıbı yerleştirip fırına vermek olabilir.
Tarif kaynak: www.marthastewart.com/