Malzemeler
1 adet levrek • 2 adet soğan • 1 yemek kaşığı un • 2 adet yumurta sarısı • 1/2 çay bardağı zeytinyağı • 1’er adet patates ve havuç • 1 adet limonun suyu • Tuz • Karabiber
Balıkları bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin. Soğanları parçalara kesip tencereye koyun. Tuz, karabiber ekip 20 dakika pişirin. Balığı tencereden çıkartın, kılçıklarını alıp parça parça ayırın. Başka bir tencereye parçalar halindeki havuç ve patatesi koyun; pişen soğanları ekleyin ve balık suyunu süzerek koyup pişirin. Sonra un ile suyu eritip çorbaya ilave edin. Çorba kıvamını bulunca balığı tencereye alın. Bu sırada yumurta sarılarını bir kaba kırın, çorba suyundan bir miktar ekleyip çırpın ve tencereye koyun. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyin. Tuz ve karabiber ekip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.