Malzemeler
1 adet havuç
20 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
5 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dilim bonfile
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tüm sebzeleri yıkayıp soyun. Havucu yarım ay, mantarları ince doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine domates ve biber salçasını, daha sonra arpacık soğanları ilave ederek kısa süre kavurun. Ardından sarımsağı, havuçları ve bonfileleri ekleyip karıştırın, etlerin bir yüzünün hafif kızarmasına izin verin. Son olarak mantarları ekleyip bir kere karıştırın. Üzerine yaklaşık 1 litre sıcak su ekleyin, tuz ve karabiberini kattıktan sonra suyu fokurdayana kadar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Pişen tencere yemeğinizi servis yapmadan önce en az 10 dakika dinlendirin. Taze kişniş veya dilediğiniz taze baharatla süsleyerek servis yapabilirsiniz.