Malzemeler
• 1 adet kemiksiz hindi budu
• 1/2 adet havuç
• 1/2 adet kabak
• 3-4 tane yeşil zeytin
• 4 dilim salam
• 2-3 adet sarımsak
• Kaşar peyniri
• 2 dilim ekmek içi
• 1 adet yumurta
• Sıvıyağ
• Maydanoz
• Dereotu
• Fesleğen Kekik
• Tuz
Yapılışı
Yarım havucu ve yarım kabağı (süngerimsi olan orta kısmı kullanılmayacak) küp küp doğruyoruz. Hafifçe kızdırdığımız yağda havucu biraz soteledikten sonra kabağı ilave ediyoruz. Halka şeklinde doğradığımız zeytinleri, küp küp doğradığımız salamları ve ince ince kıydığımız sarımsakları da tencereye ilave ediyoruz. Tüm malzemeyi bir süre sotelendikten sonra ocaktan alıp bir kaseye koyuyoruz. Harca ekmek kırıntısını ilave ediyoruz. Daha sonra karışıma bir tutam maydanoz, dereotu, fesleğen ekliyoruz. Üzerine bir yumurta, biraz tuz ve karabiber de ilave ediyoruz. Hepsini güzelce karıştırıyoruz. Bir fırın kağıdının ortasına hafifçe dövdüğümüz hindi budunu koyuyoruz. Hazırlanan harcı budun üzerine yayıyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek rulo şeklinde sarıp yağlı kağıtla dışını kaplıyoruz. Daha sonra alüminyum folyoya sarıyoruz. Bu şekilde 250 derecelik fırında ortalama 30 dakika pişiriyoruz. Etin lezzetli suyunu içinde hapsetmek için fırından çıkarttıktan sonra hindinin dış kısımlarını harlı ateşte kızartıyoruz. Daha sonra hindi ruloyu kalın dilimler halinde kesiyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Fesleğen, kekik, dereotu, maydanoz gibi taze baharatlarla süslüyoruz.
Şef Eyüp Kemal Sevinç