Çay saatlerinde konuklarınıza mevsim sebzeleriyle hazırlanmış
lezzetli kişler servis etmeye hazır mısınız?
Kiş hamuru
Malzemeler:
- 75 gr. soğuk tereyağı (küp kesilmiş)
- 1 su bardağı un
- 3-4 yemek kaşığı buzlu su
- Tuz
Tereyağı, un ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Buzlu suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Tart kalıbını hazırlayın. Hamuru merdaneyle kalıptan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kiş hamurunu kalıba yayın. Kenardan taşan hamur parçalarını bıçakla alın.
Tartın üzerini çatalla delin. Üzerine fırın kağıdı serin ve ağırlık yapması için üzerine bakliyat yerleştirin. Hamuru 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Bakliyatları fırın kağıdıyla birlikte alıp hamuru 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
Mantarlı Kiş
Malzemeler
Kiş hamuru • 600 gr. mantar • 1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Zeytinyağı • 1 çay bardağından biraz fazla krema
1 adet yumurta • Karabiber • Maydanoz
Kiş hamurunu yukarıdaki tarife göre hazırlayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı soyup incecik kıyın. Her ikisini de bir tavaya alıp mantar suyunu çekene kadar zeytinyağında kavurun, ardından ılınması için bir kenara alın. Mantar soğan karışımının
içine kaşar peynir rendesi, karabiber, krema ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Kiş hamurunun üzerine harcı yayın ve fırına verin. Kaşar eriyince fırından alın. Üzerine maydanoz serpip servis yapın.
Kabaklı Kiş
Malzemeler
Kiş hamuru • 3 adet büyük boy kabak 1 adet yumurta • 1 adet yumurtanın beyazı
300 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 su bardağı krema • Tuz • Karabiber •Kıyılmış dereotu
Kiş hamurunu yandaki tarife göre hazırlayın. Kabakları yıkayıp halka halka kesin. Kaşar
peyniri ile kremanın yarısını karıştırıp kiş hamurunun üzerine yayın. Ardından kabakları
dizin ve dereotunu serpin. Yumurta, yumurta beyazı ve kalan kremayı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı kabakların üzerine gezdirip tuz, karabiber ile tatlandırın ve kabaklar kızarana
dek pişirin. Fırından alın ve üzerine kalan kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirip
fırından alın. Dilimleyerek servis yapın.
Ispanak, kabak, mantar… Farklı sebzelerle hazırlayacağınız enfes kişler konuklarınızdan tam not alacak!
Peynirli ıspanaklı kiş
Malzemeler
Kiş hamuru • 750 gr. ıspanak (doğranmış) • 300 gr. tulum peyniri • 1 yemek kaşığı
tereyağı • 1 paket krema • 1 adet yumurta Tuz • Karabiber • Pul biber • Kaşar peynir
rendesi • Taze soğan
Kiş hamurunu yandaki tarife göre hazırlayın. Bir tavada tereyağını eritin, ıspanakları
ekleyip soteleyin. Pul biber, tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Sonra tulum peyniri, krema ve yumurtayı ilave edip harcı karıştırın ve hamurun içine yayın. 170
derecede 15 dakika pişirin. Kaşar peyniri serpiştirip 5 dakika daha fırında tutun. Taze
soğan serpin ve dilimleyerek servis yapın.