Malzemeler:
- 250 gr. brokoli
- 250 gr. Brüksel lahanası
- 5-6 adet cherry domates
- 2 dilim somon
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Brokoli ve Brüksel lahanası buharda ya da birkaç dakika kaynayan suda haşlayıp, renklerini kaybetmemeleri için buzlu suya alın. Sonra buzlu sudan çıkarıp kağıt havlu üzerinde kurulayın. Sebzeleri bir kasede zeytinyağı, sarımsak rendesi biraz tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın kabına yağlı kağıt serin, haşladığınız sebzeleri ve domatesleri tepsiye alın. Sebzelerin ortasına tuzlayıp karabiberle tatlandırdığınız somonları yerleştirin, üzerine zeytinyağı gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında balıklar pişene kadar pişirin.