Malzemeler:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Şeftali püresi için
1 adet büyük boy olgun şeftali
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı silme nişasta
Yapılışı:
Sütü ateşe almadan önce un ve nişastayı ekleyip soğukken topaklanmaması için iyice çırpın.
Ateşe aldıktan sonra karıştırmaya başlayın, şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu ve vanilya ekleyin.
Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın. Rondo yardımıyla püre haline getirin. Bir sos kabına alıp şeker ve nişasta ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Soğuyan muhallebi ve püreyi servis kaselerine istediğiniz şekilde paylaştırarak şeftali dilimleriyle süsleyip servis edin.