Malzemeler:
- 9 yumurta beyazı
- 500 gr şeker
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 6 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Üzerini süslemek için nane yaprakları
Hazırlanışı:
Yumurta beyazlarını şeker ve tuzla birlikte mikser ile yüksek hızda çırpın.
Kar kıvamına gelene ve mikserin ucunda akmayan tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisi üzerine hazırladığınız karışımı yuvarlak bir taban oluşturacak şekilde yayın. Kalan karışımı küçük bezeler olacak şekilde tepsiye sıkın.
Beze kenarları gevrekleşinceye kadar 80-100 C’deki fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin. Fırını kapatın ve içinde soğumaya yaklaşık 1 saat daha bekletin. Sonra fırından çıkarın ve ızgara teli üzerine alıp işlenecek kadar soğuyana kadar bekletin.
Bu arada 4 adet şeftalinin kabuklarını soyup rendeleyin ve ince süzgeçten geçirip pütürsüz hale getirin. Şeftalileri limon suyu, nişasta, su ve şeker ile karıştırıp sos tenceresinde koyulaşana kadar kaynatın.
Soğuyan merengi servis tabağına alın. Mereng tabanına şeftali püresini yayın, üzerini şeftali dilimleri, pişirdiğiniz küçük bezeler ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.