Gastronomi Trendleri
Yazar: Hülya Kurgun
Yayınevi: Detay Yayıncılık
Bu kitabı okumayı tamamladığınızda; moleküler gastronomi, fonksiyonel gıdalar ya da füzyon mutfağı gibi gastronomi ekosistemi trendleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanında bu ekosistem içinden ve dışından trendleri etkileyen faktörleri de değerlendirmiş olacaksınız. Ayrıca, kendi tarlasında organik üretim yapan çiftçi, yeşil restoranında yaratıcı mönüler sunan şef ve hücresel tarım uygulamaları için laboratuvarında çalışma yapan bilim insanlarının gastronomi ekosisteminin geleceğini nasıl şekillendirdiğine tanık olacaksınız.
Aşk Kokulu Baharatlar
Yazar: Maria Ekmekçioğlu
Yayınevi: İnkılâp Kitabevi
İçerisinde birbirinden güzel yemek tariflerinin fotoğraflarıyla birlikte yer aldığı ve Maria Ekmekçioğlu’nun ilgi uyandıran, neşeli üslubuyla zenginleştirdiği kitap, baharatları kullanmanın püf noktalarına da yer veriyor.
Mutfak Sırları
Yazar: Anthony Bourdain
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Sahil barlarından zirvedeki restoranlara, bulaşıkçılıktan büyük şefliğe, Tokyo’dan Paris’e oradan New York’a, isyanlar ve alevlerle dolu bir mesleğin sunabileceği hemen her şeyi yaşayan Anthony Bourdain’in kitabı, ağzınızı sulandıracak kadar lezzetli, gülmekten karnınızı ağrıtacak kadar eğlenceli.
Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler
Yazar: Jean Anthelme, Brillat Savarin
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Gasterea güzel sanatların 10’uncu perisidir: Damak zevklerini yönetir. Lezzeti zevk açısından olduğu gibi, acı açısından da ele alır; lezzetin yol açabileceği dereceli heyecanları keşfetmiştir, bunun etkilerini düzenlemiş ve kendisine saygısı olan bir insanın asla aşmaması gereken sınırları belirlemiştir. Mutfak sanatı, sanatların en eskisidir, Sofra zevki her yaşta, her koşulda, her ülkede ve her gün vardır. Yeni bir yemeğin keşfi, insan ırkının mutluluğuna, bir yıldızın keşfinden daha çok katkıda bulunur.
Kahvaltıya Dair Her Şey
Yazar: Süleyman Dilsiz
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kahvaltının da kitabı mı olur mu, diyebilirsiniz. Erken ya da geç (brunch) kahvaltılarda yapılabilecek 100’den fazla tarif, yazarın özgün dokunuşlarıyla bu kitapta buluşturuyor. Kahvaltı kültürümüzde bilinmesi gerekenler de pratik bilgiler halinde bölüm başlarında paylaşılıyor.
Hazır Alma Kendin Yap!
Yazar: Hülya Erol
Yayınevi: Hayykitap
40 seneyi aşkın bir süredir halk mutfağımız ve yemek kültürümüz üzerine araştırma yapan Hülya Erol engin birikimini, anneanneden miras tariflerini, komşu teyzelerin mutfak sırlarını, köylerimizin usullerini Hazır Alma Kendin Yap kitabında okuyucuyla paylaşıyor. Hazır Alma Kendin Yap, bizi eski zamanların ağaç gölgeleri, üzüm asmaları, kümesten kaçırılan yumurtaları, taze pişmiş yufkaları arasında güzel bir yolculuğa çıkarıyor.