Balık, omega-3 yağ asitleri, protein ve diğer besinler açısından zengindir ve sindirimi kolaydır.
Malzemeler:
- 1 somon fileto
- 1 su bardağı kinoa
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 kırmızı soğan (dilimlenmiş)
- 1 büyük avuç bebek ıspanak
- 1 büyük avuç cherry domates (yarıya bölünmüş)
- 1/2 salatalık (dilimlenmiş)
- 1/4 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu
Yapılışı:
Kinoayı yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine 2 bardak su ekleyin ve tuz ile karıştırıp kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın ve yaklaşık 15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
Somon filetonuzu tuz ve karabiberle baharatlayın. Yağsız bir tavada orta ateşte her iki tarafı da yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
Büyük bir salata kabına bebek ıspanak, dilimlenmiş kırmızı soğan, yarıya bölünmüş cherry domates ve dilimlenmiş salatalığı ekleyin.
Zeytinyağı, balzamik sirke ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız salataya ekleyin ve karıştırın.
Kinoayı salatanın üzerine ekleyin ve somonu üzerine yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak, taze limon dilimleri ile servis yapın.