Malzemeler:
Krep hamuru:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harç için:
4 dilim füme somon
3 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı krema
1/4 demet dereotu
Hazırlanışı:
Krep hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kasede bir araya getirin pürüzsüz bir hamur elde etmek için iyice karıştırın ve krep tavasında pişirin.
İç harç için labne peyniri, krema, mayonez ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pişen kreplerin üzerine peynirli karışımı sürün. Bu karışımın üzerine somon dilimini yerleştirip rulo yapın. Sonra yaptığınız ruloyu yaklaşık 3 parmak olacak şekilde istediğiniz kalınlıkta kesin. Servis tabağına alarak labneli karşımla süsleyip servis yapın.