Malzemeler
- 5 adet pirinç yufkası
- 1 adet avokado
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 100 gram mor lahana
- 100 gram ıspanak ya da marul
- 100 gr karides (temizlenmiş)
- Yeşil salata yaprakları
Sosu için:
- 1 çay bardağı fıstık ezmesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- Susam, çörek otu
Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri yıkayıp temizleyin ve jülyen olarak dilimleyin.
Karidesi kaynar suda 30 saniye kadar tutup hemen soğuk suya alın. Bu arada pirinç yufkasını 1 dakika kadar ılık suda bekletip yumuşamasını sağlayın.
Çalışmak için mutfak tezgahına yağlı kağıt serin. Üzerine pirinç yufkasını alın, doğradığınız sebzeleri ve karidesleri birlikte ya da ayrı ayrı yufkanın ucuna yerleştirin. Yufkanın önce size yakın tarafını sonra her iki yanını içeriye doğru katlayıp rulo olacak şekilde sarın.
Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp yoğunluğunu kontrol edin, eğer koyu olduysa kontrollü şekilde su ekleyerek kıvamı açabilirsiniz. Sosun üzerine çörek otu ve susam ekleyin.
Hazırladığınız Spring Rolls’ü ortadan ikiye kesip sosla birlikte servis yapın.