Malzemeler (4 Kişilik)
1 kase kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
Yarım kangal sucuk
1 orta boy soğan
1.5 yemek kaşığı salça
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden suda bekletelim. Ertesi gün suyu dökerek temiz bir su ile fasulyeleri haşlayalım. Hafif diriyken ateşten alıp süzelim.
Bir tencereye küp doğradığımız soğanı koyalım. Hafif pembeleştikten sonra üzerine yine küp doğradığımız sucukları ekleyelim. Sucuklar hafif kızarınca üzerine salçayı ilave edip sotelemeye devam edelim. Üzerine doğradığımız biberi ekleyelim. Tüm karışımı birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine domatesleri koyalım. Domatesler suyunu bıraktıktan sonra fasulyeleri ekleyelim. Kuru fasulyenin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyalım. Tuz ve isteğe göre karabiber ilave edelim. Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.