Malzemeler
Malzemeler: 2 adet havuç, 1 adet kereviz, 3 adet patates, 350 gr. kıyma, 1 adet soğan, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı pirinç, 7 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı un, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber.
Derince bir kabın içine soğanları rendeleyin. Üzerine kıymayı, 1 yumurtayı, pirinci, tuzu ve karabiberi ilave ederek güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Köftelerin birbirilerine yapışmaması için bir tepsinin üzerine un serpin ve köfteleri bu tepsiye koyun. Tencereye koyduğunuz zeytinyağını hafifçe kızdırın üzerine doğradığınız havuçları ilave edin ve yağda çevirdikten sonra doğranmış kerevizleri ve patatesleri ekleyin. Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Sebzelerin diriliği gidince fazla unlarından arındırdığınız köfteleri tencereye ilave edin. Başka bir yerde terbiye için 1 yumurtanın sarısını 1 limonun suyu ile çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak tencereye ilave edin.