Malzemeler
1 litre süt (light süt de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Tarçın
Yapılışı
• Pirinçleri iyice yıkayın ve haşlamak için üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz koyarak kaynamaya bırakın. Pirinçler iyice şişip, pişene kadar kaynatın.
• 1 litre sütün içinden bir çay bardağı kadar sütü ayırarak, nişasta ile vanilyayı içine ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
• Pirinçler yumuşayınca aynı tencereye süt ve şekeri ilave ederek, orta ateşte karıştırarak pişirin. Bu arada nişastalı vanilyalı karışımı da ayrı bir kasede koyulaşana kadar pişirin.
• Koyulaşan karışımı kaynayan pirincin içerisine yavaşça karıştırın. Bu şekilde beş dakika daha pişirerek ateşten alın.
•Sütlacı kaselere alıp tarçın ekleyerek servis yapın.