Malzemeler
- 1 lt light süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 lt su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu (karıştırmak için 1 bardak süt)
- 2 su bardağı toz şeker
- Tarçın
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp su ile ateşe koyun.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra fazla kalan suyu süzdürüp üzerine sütü ilave edin.
- 1-2 kez karıştırıp kaynamaya bırakın.
- 1 kâsede pirinç unu ve 1 su bardağı soğuk sütü karıştırıp tencerede kaynamakta olan sütten alıp kâseye ilave edin.
- Pirinç ununu yavaş yavaş tencereye ilave edip aralıklarla karıştırın. 10 dakika daha pişirip toz şekeri ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra sütlacı kâselere alın.
- Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine tarçın serperek servis yapın.