Yaşam kaynağımız suyun yerini başka hiçbir içecek tutmuyor. Oksijenden sonra en önemli ikinci gereksinim olan suyun faydaları saymakla bitmiyor. Peki hayati fonksiyonlarımızın devamlılığı için vazgeçilmez olan suyu farklı aromalar ekleyerek içmeyi denediniz mi?
Salatalık & Nane
Bir adet salatalığı ince halka doğrayın. Bir sürahinin içine 8-10 yaprak taze naneyle beraber salatalıkları yerleştirin. Üzerine su koyun.
Ananas & Nane
¼ oranında ananası ince dilimleyin, 10-12 yaprak naneyle beraber bir sürahiye yerleştirin. Üzerine su koyun.
Çilek & Limon
Yaklaşık 15-16 adet orta boy çileği yıkayıp ince doğrayın. Bir limonun suyunu sıkın. Bir limonu da halka kesin. Hepsini suyun içine katın.
Böğürtlen & Biberiye
Bir-iki sap biberiyenin bazı iğnelerini ikiye bölün. 15-20 adet böğürtlenle beraber suya katın.
Yabanmersini & Portakal
Bir sürahiye, iki adet portakalı uzunlamasına dilimleyerek yerleştirin. Üzerine iki avuç yabanmersini atıp suyla karıştırın.
Yeşil elma & Tarçın
Bir adet ekşi yeşil elmayı incecik doğrayın. İki adet tarçın çubuğuyla beraber suya atın.
Püf noktası
Her zaman taze ve mevsime uygun sebze, yeşillik ve meyve kullanın.
Suyunuzun çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına dikkat edin.
Suyla meyve, sebze veya yeşillikleri buluşturduktan sonra 4 saat kadar buzdolabında bekletmeniz, aromanın suya iyice nüfuz etmesine yardım edecektir.