Malzemeler:
- Kızartma için bitkisel yağ
- 70 g tahin
- 60 ml limon suyu
- 75 g un
- 2 yemek kaşığı mısır unu (mısır nişastası)
- 180 ml su
- 500 g karnabahar
- 1 çay kaşığı sumak
- ½ çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı mayonez, servis için
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Derin bir tavaya yağ koyun ve sıcaklık 180°C’ye ulaşana kadar orta ateşte tutun. Su, limon suyu, tahin, un ve mısır nişastasını bir kaseye koyun ve karıştırın. Gruplar halinde çalışarak karnabaharı tahinli unlu hamura batırın ve 2-3 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Oluklu bir kaşıkla çıkarın. Kalan karnabaharları aynı karışıma bulaşıp kızartmaya devam edin.
Sumak, biber ve tuzu küçük bir kaseye koyun ve karıştırın. Karnabaharların üzerine serpin. Afiyet olsun.