Malzemeler
1 paket kalamar, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 çay fincanı çeviz içi, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon, tuz, sıvı yağ
Bayat ekmek dilimlerinin içini
bir kaba ufalayın. Cevizleri ve sarımsakları dövün. Ekmeklere ilave edin üzerine yoğurt, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Kalamarları derin bir kapta ve kızgın yağda pişirin. Aklınızda bulunsun: Bütün kalamarları aynı anda yağa atarsanız yağın ısısı düşer ve kalamarlar yağı çeker. Bu nedenle parça parça pişirin ve tavaya ilave edeceğiniz her yeni bölüm için yağın kızmasını bekleyin. Kızarttğınız kalamarları tarator sos ve limon dilimleriyle servis yapın.