Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- ⅓ su bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- ½ çay kaşığı vanilya
- ½ çay kaşığı tuz
- Derin yağda kızartma için bitkisel yağ
- Üzerine serpmek için: Toz şeker, Tarçın
- Yanında: Pudra şekeri ve çikolata sos
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencerede su, tereyağı, esmer şeker ve tuzu karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına getirin. Unu bir kerede ekleyin ve tahta bir kaşıkla kuvvetlice karıştırın. Karışım hamur haline gelip tencerenin kenarlarından ayrılana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alın. 10 dakika boyunca farklı bir kapta ya da mutfak tezgahında karıştırarak soğumasını sağlayın. Soğuyan hamura iyice karıştırarak yumurta ve vanilyayı ekleyin.
Karışımı büyük yıldız uç takılmış bir sıkma torbasına aktarın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru torbadan uzun çubuklar olacak şekilde sıkın.
Derin bir tencerede yağı ısıtın. Her seferinde birkaç churros olacak şekilde kızgın yağda yaklaşık 2 dakika veya her iki tarafı altın sarısı kahverengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağının süzülmesini sağlayın.
Orta boy bir kasede toz şeker ve tarçını karıştırın. Sıcak churrosları tarçın-şeker karışımına bulayın. Yanında pudra şekeri ve çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.