Bu kolay tatlı pizza tarifi kesinlikle ailenizin favorisi olacak. Çıtır mısır gevreği ile hamuru hazırlayın, ardından kolay bir tatlı için muzlu dondurmayı tabana yayın ve meyve ile süsleyin.
Dondurma yerine klasik bir sakızlı muhallebi de hazırlayabilirsiniz. Sakızlı muhallebi ile sunacaksanız kıvamının her zamankinden biraz daha koyu olmasına ve mısır gevrekli tabana yaymadan önce iyice soğutmaya dikkat etmelisiniz.
Malzemeler
- 2 fincan mısır gevreği
- 1 yemek kaşığı şekersiz kakao
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, eritilmiş
- 2 yemek kaşığı bal
- Mevsim meyveleri ve kuruyemiş
- Muzlu dondurma ya da Sakızlı muhallebi
Yapılışı:
Orta boy bir kaseye mısır gevreği ve kakaoyu alıp spatula yardımıyla karıştırın. Yağ ve balı da ilave edip homojen bir kıvam almasını sağlayın.
Tabanı oluşturmak için düz bir tepsiye yağlı kağıt serin. Mısır gevrekli karışımı tepsiye yuvarlak olarak yayın. 5 ila 10 dakika veya sertleşene kadar dondurun.
Gerekirse dondurmayı sürülebilecek kadar yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Dondurmayı kenarlardan boşluk bırakarak hazırladığınız tabana yayın. Üzerine kesip dilimlediğiniz meyve ve kuruyemişleri ekleyerek servis yapın.
Sakızlı muhallebi ile sunmak isterseniz:
Malzemeler
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 tatlı kaşığı damla sakızı
Klasik muhallebi hazırlar gibi süt, un, şeker ve yağı ekleyip tencerede koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvam alınca damla sakızını ekleyip 1 -2 dakika daha ocakta pişirin ve ateşten alın.
Kaynak: https://www.bhg.com/recipe