Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner
@diaries_of_karamelasepeti
Tatlı ve tuzluyu bir arada tüketmeyi sevmekle beraber hem hafif hem sağlıklı hem de tatmin edici tatlar peşindeyseniz bu tarif tam size göre!
İster kahvaltıda ister spor öncesi ister spor sonrası ister tatlı krizi gelince yiyebilirsiniz. Ben tabanı için balkabağı kullandım ama tatlı patates de bu tarz tariflerde çok tercih edilen bir alternatif.
Balkabağımı ikiye ayırıp zeytinyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirdikten sonra 180-200 derecede yumuşayıncaya kadar fırına verdim. Yarısında ise çıkarıp tarçın ve karanfil serptim. Daha sonra birinin üzerine kaju sütünden elde edilmiş yoğurt diğerine ise hindistancevizi sütünden elde edilen yoğurdu döktüm.
Ama asıl eğlenceli kısım şimdi başlıyor! Üzerine yulaf, granola, badem, fındık, ceviz, kabak çekirdeği, incir, muz, böğürtlen, üzüm, badem/fıstık ezmesi… ne dilerseniz koyun. Resimler de çekildiyse artık yemeye başlayabilirsiniz.