Malzemeler
200 gr tavuk göğüs eti
1 litre süt
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Yapılışı
• Tavuk etini haşlayıp, etlerini lif lif ayırın.
• Tatlının muhallebisini yapmak için vanilya ve tereyağı dışında bütün malzemeleri tencereye alın, ateşe koymadan önce çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
• Tencereyi ateşe alıp sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin, koyulaşınca ateşten alın. Tencereye vanilya ve tereyağı ilave edip karıştırın.
• Bu karışıma liflerine ayrılmış tavuk etlerini ilave edin ve yaklaşık 5 dakika mikser yardımıyla çırpın.
• Tatlıyı cam bir kaseye alın buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimlere kesip tarçın ilavesiyle servis edin.