Malzemeler
- 1½ bardak haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet kabak, iri doğranmış
- ½ bardak pazı yaprağı ya da kara lahana (yaprakları iri doğranmış)
- ½ bardak krema
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
- ½ bardak parmesan peyniri
- Deniz tuzu ve karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet milföy hamuru
Hazırlanışı
- Fırını önceden 200 °C’ye ısıtın. Haşlanan tavuk göğsünü iri parçalara bölün. Tavuk etlerini, kabak, lahana, krema, hardal, parmesan rendesi, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun ve karıştırın.
- Karışımı 4 x 1¼ fincan kapasiteli kalıplar arasında bölün ve kenarlarını yumurta ile fırçalayın.
- Kullandığınız kalıbın üstüne uyacak şekilde milföy hamurundan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurların ortasına 1 cm’lik yuvarlak delik açın. Hamurları kapların üzerine yerleştirin ve yanlarının açılmaması için bastırın. Kapların hepsini bir fırın tepsisine koyun, hamurların üstlerini yumurta sarısı sürün. Fırında 20 dakika veya altın sarısı olana kadar pişirin