Malzemeler:
- 1 adet arpacık soğan
- 300 gr arborio pirinci
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr. tavuk but kuşbaşı
- 1 litre tavuk suyu
- 75 gr. tereyağı
- 50 gr. parmesan peyniri
- 100 gr. bezelye
- Roka yaprakları
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup küp küp doğrayın. Soğanları tencereye alın ve zeytinyağında pembeleştirin. Kuşbaşı doğranmış tavukları da tencereye alıp soteleyin.
Pirinci tencereye ilave edin, soğan ve tavukla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sıcak tavuk suyunu kepçe kepçe pirinçler suyu çekene kadar tencereye ekleyip karıştırın.
Diğer tarafta bezelyeleri şok haşlama yapın. Rokaları yıkayıp elinizle parçalara bölün.
Ateşin altını kapatın, bezelyeleri ilave edin. Tereyağı ve rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip karıştırarak risottoyu bağlayın. Üzerine roka yapraklarını ekleyip sıcak servis yapın.