Malzemeler
1/2 kg temizlenmiş kuzu işkembesi
1⁄2 kuzu kelle
2 adet paça
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
6-8 diş sarımsak
4 adet arpacık soğanı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal ve toz zencefil
1⁄2 çay bardağı sirke
1⁄2 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Bu çorba yalnızca mideye değil kemiklere, iliklere ve bağışıklık sistemine de iyi geliyor. Zerdeçal ve zencefil dokunuşuyla da daha aromatik bir hal alıyor. Temizlenmiş kelleyi, işkembeyi ve paçayı iyice pişirin. Kelle ve paçayı etlerinden ayırın, işkembeyi de küçük doğrayıp bir kasede bekletin. Haşlama suyunu süzüp kenara alın. Arpacık soğanlarını ince kıyın ve tereyağında kavurun. İnce doğradığınız sarımsakların yarısını ve unu tereyağına ilave edip kadar kavurun.
Un kavrulduktan sonra ayırdığınız haşlama suyundan önce bir bardak ilave edin, karıştırın ve bir bardak daha ilave edin. Bu karışımı blenderden geçirin ve üzerine dört bardak daha haşlama suyu ekleyin. Kelle, paça ve işkembe parçalarını tuz, karabiber, zence l ve zerdeçal ekleyerek karışıma katın ve 10 dakika daha pişirin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Terbiyeye çorba suyundan yarım kepçe kadar ilave edip karıştırın ve çorbanın içine yavaş yavaş dökün. Kalan sarımsakları havanda dövün. Sirkeye ilave edip sos hazırlayın. Sirkeli sosla beraber servis yapın.