Malzemeler:
- 1 adet karnabahar (haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı taco baharatı*
- 1 orta boy kabak
- 7 adet yumurta + 1/2 su bardağı yumurta akı (çırpılmış)
- ½ su bardağı enchilada sosu veya acı sos
- 3 su bardağı rendelenmiş chedar peyniri
- 1/4 su bardağı taze kişniş (doğranmış)
*Taco baharatını evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir kasede 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon ve kaya tuzunu karıştırın. Taco baharatınız hazır.
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200 C’ye ısıtın.
Haşlanmış karnabaharı iyice süzün, sulu kalmamasına dikkat edin. Ardından küçük parçalara bölün ve taco baharatı ile lezzetlendirin.
Kabağı uzunlamasına ikiye ve ardından ince şeritler halinde kesip onu da baharatlandırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın, enchilada sosunu veya acı sosu yumurtalara ekleyin.
Pişirme kabını hafif yağlayın. Ardından sırasıyla karnabahar, kabak, sos eklenmiş yumurtalar ve en üstte rendelenmiş chedar peyniri olacak şekilde pişirme kabınıza tüm malzemeleri bitene kadar yerleştirin.
Doğradığınız kişniş yapraklarını ekleyip fırında 25-35 dakika veya peynirin üstü altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
Kaynak: cottercrunch.com