Malzemeler
• 750 ml organik tavuk veya sebze suyu
• Taze zencefil
• 2 diş sarımsak
• 1 kırmızı biber
• ½ lahana
• 1 havuç
• 2 yemek kaşığı miso ezmesi
• Az tuzlu soya sosu
• 100 g tofu
Hazırlanışı
• Sebze suyunu bir tavaya dökün ve kaynatın.
• Zencefilin kabuğunu soyup jülyen doğrayın, sarımsağı soyun ve ince dilimleyin, ardından biberleri ayıklayın ve doğrayın. Kaynattığınız suya ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin.
• Lahanayı ayıklayıp rendeleyin. Havucu soyup jülyen rendeleyin, ardından tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha veya lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Miso ezmesini ve tatlandırmak için soya sosunu ilave edin.
• Tofuyu küp küp kesin zeytinyağlı tavada rengi hafifçe dönene kadar çevirin. Tofuları da çorbaya ekleyin ve servis yapmadan önce birkaç dakika bekletin.
Çorbanın yapım aşamalarını videodan takip edebilirsiniz.