Malzemeler
500 gr kıyma
3-4 tane dana kaval kemiği
100 gr ince bulgur
50 gr biber salçası
5 adet domates
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı isot
2 kg asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Yaprakları önceden yıkayıp haşlayın. 4 soğanı ve domatesi küp küp doğrayın. Dereotu, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Tüm malzemeyi kıyma ve bulgur ile karıştırın. Baharatları da ilave edin. Hazırlanan iç malzemeyi yaprağın içine koyun ve sıkı sıkı sarın. Tencerenin altına dana kaval kemiğini yerleştirip üzerini yaprakla kapattın. Ardından sarmaları arasında boşluk bırakmadan
tencereye dizin. Üzerlerini yaprak ile kapatın. Salça ve su karışımı ilave ederek kısık ateşte 2 saat kadar pişirin, dolmaların dağılmaması için üzerlerine kapak kapatabilirsiniz.
Şef Hüseyin Özer’in tarifi…