Kış kendini hissettirmeye başlarken, sıcacık çorba çeşitleri de sofralarda daha sık yer alır oldu. Tarhana, yayla, ezogelin, mercimek en çok bilinen çorbaların başında geliyor. Bu çorbaları çok seviyorum ama yeni lezzetler de aramıyor değilim diyorsanız, meşhur tortilla ekmeği ile dikkat çeken bu tarif tam size göre olabilir. İşte zengin içeriğiyle oldukça sağlıklı ve lezzetli görünen Tortillalı Çorba.
Malzemeler
- Yarım kilo tavuk but ya da yarım kilo kemikli dana eti
- İkiye bölünmüş 1 orta boy soğan,
- 1 diş sarımsak
- ¼ fincan bitkisel yağ
- 4 adet tortilla ekmeği
- Tuz, bul biber
- Yarım su bardağı doğranmış taze kişniş
- Küp küp doğranmış 2 avokado
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 150 gr rendelenmiş peynir
- Servis için limon dilimleri
Hazırlanışı
1-Tavuk ya da dana etini, yarım soğan ve sarımsak ile birlikte geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Ara sıra köpüğünü alarak etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Bu arada, büyük bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Yağ sıcakken, iki bütün tortilla ekmeğini gevrek ve altın rengi olana kadar 3 dakika kadar kızartın. Ardından diğer iki ekmeği şeritler halinde keserek yine gevrek ve altın rengi olana kadar karıştırarak kızartın.
- Pişen et soğuduğunda, tiftikleyerek parçalayın.
- Soğanın kalan yarısını, çeyrek bardak kişniş ve bir tutam tuzla birlikte bir blenderda karıştırın. Kızarmış bütün ekmeği parçalayın ve blendere yarısından biraz fazla dolduracak kadar et suyu ekleyin. Karışım mümkün olduğunca pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
- Hazırladığınız püreyi, salçayı ve kalan et suyunu tencereye döküp kaynatın. 5 ila 10 dakika pişirmeniz yeterli. Tiftiklediğiniz et parçalarını ilave edin, tadın ve gerekirse daha fazla tuz ekleyin. Doğranmış avokadoyu, peyniri ve kalan kişnişi kaselere paylaştırın. Çorbayı kaselere doldurarak kızarmış tortilla şeritleriyle süsleyin. Dilerseniz limon dilimleri ile servis yapın. Afiyet olsun!