Malzemeler:
- 350 gr. noodle
- 2 çay kaşığı susam yağı
- 350 gr. kemiksiz, derisiz hindi but (kuşbaşı kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış zencefil
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz – Beyaz biber – Kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- Yaklaşık 3 su bardağı ince dilimlenmiş lahana
- Yaklaşık 2 su bardağı taze mantar (sapları çıkarılmış, ince dilimlenmiş)
- 1/2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
Hazırlanışı:
Adım 1
Orta boy bir tencerede suyu yüksek ateşte kaynatın ve noodle’ları yapışmasını önlemek için karıştırarak 3 ila 5 dakika pişirin. Bir süzgeçte süzün ve soğuyana kadar soğuk suyla durulayınve süzün. Noodle’ları tencereye geri koyun, susam yağı ekleyin ve karıştırın.
Adım 2
Hindiyi bir kaseye koyun ve zencefil, mısır nişastası, 1 yemek kaşığı soya sosu, tuz ve karabiber ekleyin. Birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Adım 3
Bir wok tavayı yüksek ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı bitkisel yağ ekleyin, kırmızı pul biber ekleyin ve metal bir spatula kullanarak 10 saniye karıştırarak kızartın. Tavaya hindi etini ekleyin, wok ile teması en üst düzeye çıkarmak için düz bir şekilde tavanın tabanına yayın.
Adım 4
Hindi etlerini ve pul biberi birlikte wok tavada bir iki dakika pişene kadar karıştırarak kızartın. Bir kaseye alın. Lahana ve mantarlarıilave edin, sadece dirilikleri hafif gidene kadar bir iki dakika karıştırarak kızartın. Hindileri aldığınız kasenin içine ekleyin.
Adım 5
Tavayı yeniden ısıtın ve kalan bitkisel yağ ile noodle’ları ekleyin. Isınması için sürekli hareket ettirerek 30 saniye karıştırarak kızartın. Kalan soya sosunu, hindi-sebze karışımı ve taze soğanları birlikte wok’a ekleyin. Üzerine tuz serpin ve bir veya 2 dakika karıştırarak kızartın, ardından sıcak servis yapın.
Kaynak: https://cooking.nytimes.com/