Malzemeler
- Milföy hamuru
- 1 su bardağı mercimek
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1/2 su bardağı kıyılmış arpacık soğanı
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 su bardağı ince doğranmış mantar
- 3/4 su bardağı ince doğranmış kereviz
- 1/2 su bardağı ince doğranmış havuç
- İnce kıyılmış taze maydanoz
- İnce kıyılmış taze kekik
- Tuz, Karabiber
- 1/2 su bardağı panko ya da ekmek kırıntısı
- 1 yemek kaşığı dijon hardalı
- 1-2 yemek kaşığı badem sütü (üzerine sürmek için)
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarın ve siz dolguyu hazırlarken çözülmeleri için yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Mercimekleri haşlayıp iyice süzün ve bir kenara koyun.
Mercimekler pişerken, orta ateşte büyük bir tavaya zeytin yağı ekleyin. Yağ ısınınca arpacık soğanları ilave edin ve 4-5 dakika soteleyin. Sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
Mantar, kereviz, havuç, maydanoz, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeler yumuşamaya başlayana kadar 7-8 dakika pişirin.
Isıyı orta seviyeye düşürün. Dijon hardalı, pişmiş mercimek ve ekmek kırıntılarını ilave edin. İyice karıştırın ve 7-8 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. (En iyi sonuç için karışımı yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin).
Fırını önceden 200˚C’ye ısıtın.
Milföy hamurlarını zemin oluşturmak için kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Kare milföy kullanıyorsanız, parçaları uçlarından birleştirip dikdörtgen şeklini verin. Dolguyu milföy hamurunun ucuna -1 ya da 2 cm boşluk bırakacak şekilde içeriden başlayın- oval bir şekilde yerleştirin, hamuru dolgunun üzerine katlayın. Fazlalıkların çoğunu kesin – sadece milföy hamurunu dolgunun altına sokmaya yetecek kadar olmalı ki pişerken açılmasın.
Kenarları da içe doğru katlayın (hediye sarar gibi) ve fazla gelen kısımları kesin. Wellington’ı da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın, katlı kısım aşağıda olmalı. Üstünü bıçakla çizin ve kestiğiniz artan milföy hamurlarından şekiller yapıp yerleştirin. Üzerine fırçayla badem sütü sürün ve (isteğe bağlı) biraz tuz serpin.
Milföy hamurları altın sarısı renk alana kadar 50-55 dakika pişirin. Dilimlemeden önce en az 30 dakika soğumaya bırakın.