Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 demet taze adaçayı
- 10 adet kuru domates
- 75 g ceviz içi
- 3/4 bardak basmati pirinci
- 75 g kurutulmuş kızılcık
- 1 tutam öğütülmüş yenibahar
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 ° c ’de ısıtın. Kabakları yıkayın, ardından içindeki çekirdekli ve etli kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın ve ayırın. Soğan ve sarımsağı soyup ince dilimleyin. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun. Kurutulmuş domates, adaçayı yaprakları, ceviz içi, kızılcık ve yenibahar ile bir tutam deniz tuzu ve karabiber de ekleyip 1 fincan su ekleyerek tavada hepsini 10 dakika kadar çevirin. Karışımı kabakların içine sıkıca doldurun. Fırın kabına yerleştirip fırın kabına 1 fincan su ekleyin. Yumuşayıp tamamen pişene kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.
Tarifin yapım aşamaları için videomuzu izleyebilirsiniz.