Malzemeler
- 2 su bardağı donmuş yaban mersini
- 1.5 bardak yoğurt• 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu • ½ limonun kabuğu
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Çözülmüş yaban mersinlerini bir tencereye alın, üzerine akçaağaç şurubu, chia tohumları ve rendelediğiniz limon kabuklarını ekleyip orta
ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Pişirme esnasında karıştırarak yaban mersinlerini ezmeye çalışın. 10 dakikanın sonunda karışımı buzluğa alın ve dinlendirin. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt ve vanilyayı karıştırın. 15-20 dakika sonra buzluktan çıkardığınız meyveli karışımı yoğurtla karıştırarak silikon dondurma kalıplarına dökün, ortalarına bir adet dondurma çubuğu yerleştirip tekrar dondurucuya alın. İyice donduktan sonra servis yapabilirsiniz.