“Humusu severim ama sıcak yaz günlerinde biraz ağır geliyor” diyorsanız bu tarife mutlaka göz atın. Yeşil bezelye ve nane ekleyerek humusu hafifletebilirsiniz.
Sonuç, tıpkı humusun olması gerektiği gibi zengin bir karışım, ancak aynı zamanda sirke ve nane yaprakları dokunuşuyla canlandırıcı bir lezzet olacak.
Malzemeler
- ½ su bardağı nohut (haşlanmış, süzülmüş)
- ½ bardak yeşil bezelye (yumuşayana kadar pişirilmiş, süzülmüş)
- 10 gr tahin
- 1 diş sarımsak (soyulmuş)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10 adet taze nane yaprağı (sapları ayrılmış)
- Malt sirkesi
- Tuz, karabiber
- Üzeri için kabak çekirdeği ve kuru meyveler
Hazırlanışı
Zeytinyağını bir tencerede orta ateşte ısıtın. Sarımsağı elinizle soyun ve ezin. 30-45 saniye veya kokusu çıkana kadar soteleyin. Tavayı ateşten alıp bir kenara koyun.
Nohut, yeşil bezelye, tahin, sotelenmiş sarımsak, yağ ve nane yapraklarını mutfak robotunda birleştirin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Tuz, malt sirkesi ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
Üzerini kabak çekirdeği ve kuru meyvelerle süsleyip servis yapın, kapalı bir kapta 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.